Personalități marcante a Raionulu Ungheni

marți, 1 decembrie 2015

Vacanță în Republica Moldova: Chișinău și Ungheni

Recomand spre lectură un articol ce face referință la impresiile unei românce, Ana Matei despre orașul Ungheni. 


Mănăstirea Sfântului Mucenic Gheorghe din Ungheni și Biserica Alexandru Nevski sunt două locuri bune de reculegere. În interiorul lor este plin de flori, liniștit și curat, așa cum nu ai să vezi în altă parte a Ungheniului. 
Ungheni este unul dintre cele mai verzi orașe pe care le-am văzut până acum. Se zice că are cel mai lung bulevard de castani din Europa. Orașul e împânzit de statui, mărturii ale taberelor de sculptură organizate de 5-6 ani încoace, dar și de monumente rusești și moldovenești, pline de coroanele depuse pe 9 mai.
Și jur că nu mă mai plâng niciodată de gropile din România! În Ungheni, indiferent dacă alegi să mergi pe jos sau cu mașina, ai de străbătut groapă după groapă. N-am văzut vreo porțiune de asfalt lină mai lungă de 300 m. Trotuarele sunt săpate și lăsate așa, iar carosabilul este o provocare pentru orice șofer, așa cum n-am văzut nici pe cel mai dărăpănat drum din România.

Seara, Ungheni devine un oraș verde pentru că nu există iluminare stradală, prilej de rupt gâtul prin gropile ce stau pe așa-zisele trotuare.


Articolul în întregime îl citiți accesînd sursa. 

Sursa: MATEI, Ana. Republica Moldova in 900 de cuvinte [online] [citat 1.12.2015]. Disponibil : http://www.anamatei.ro/2013/05/16/impresii-republica-moldova-chisinau/

4 comentarii:

  1. Unele lucruri s-au schimbat în Ungheni. Spre fericirea locuitorilor, dar și a potențialilor turiști, în bine. Nu zic că gata, Ungheniul a ajuns să fie un oraș dezvoltat la cele mai înalte standarde. Mai este de lucrat! Dar, sunt locuri de vizitat și în Ungheni. Spre exemplu,Muzeul de Istorie, Parcul Central, Scuarul „Grigore Vieru”, Biblioteca Publică, Palatul de Cultură, în special sala mică care de curând a fost renovată, banca unghenenilor. Chiar și unele străzi au fost reparate, că nu se mai ridică colbul pâna la Doamne, Doamne. Mai sunt locuri de renovat, nu zic nu, dar nici să nu exagerăm... Unele localuri sunt destul de drăguțe și decente, Gara Feroviară. Podul Eiffel (după ce discuți cu cei de la Poliția de Frontieră ca să obții permis de vizitare)

    RăspundețiȘtergere
  2. De când nu ai mai fost in Ungheni?
    Este și iluminare..Și cât de frumos și iluminat e parcul central.Drumuri dincartierul Tineretului și chiar mai multe sunt reparate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Te invit o searã prin Ungheni și vei vedea ce frumos si luminat e...Încet, încet se fac lucruri bune...

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi eu nici nu pun la îndoială schimbările. Dar dacă ai fost atent, și data publicării e mai... veche. Inclusiv a autoarei.

    RăspundețiȘtergere