Personalități marcante a Raionulu Ungheni

miercuri, 10 iulie 2024

Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova dă start înscrierilor la Gala Excelenței în Turism 2024

 Ministerul Culturii și Instituția Publică Oficiul Național al Turismului anunță despre organizarea Galei Excelenței în Turism 2024 „Ziua Mondială a Turismului”, ce se va desfășura la data de 27 septembrie curent, în incinta Palatului Republicii, Strada Maria Cebotari 16. 



Concursul reprezintă un proces de implicare publică activă, în cadrul căruia membrii societății civile și agenții economici sunt încurajați să depună și să propună nominalizări. Aceste nominalizări trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

Categorii generale:

✔️Cea mai bună campanie de promovare a Destinației și/sau Atracției Turistice;

✔️Cea mai bună structură de cazare a anului;

✔️Cea mai bună structură de servire a mesei a anului.


 Categorii specifice:

✔️Atracții cultural-educative; 

✔️Atracții eco-turistice;

✔️Experiența Rurală a Anului. 


Categorii de nișă:

✔️Atracții de turism de aventură; 

✔️Atracții de oenoturism;

✔️Atracții gastronomice. 


Categorii de servicii:

✔️Ghidul de Turism; 

✔️Agenția de Turism a Anului;

✔️Surse media//influenceri/blogheri. 


Categorii speciale:

✔️Inovația Turistică a Anului; 

✔️Cel mai remarcabil proiect de dezvoltare durabilă în domeniul industriei turismului;

✔️Lansarea Anului 2023-2024. 


⏰ Perioada de înscriere este 09 iulie - 16 august 2024.

🔗 Linkul de înregistrare  - https://shorturl.at/Fq1Vd


✅ Dacă vă regăsiți în una dintre categoriile menționate anterior, vă încurajăm să vă înscrieți, iar în cazul în cazul în care întâmpinați dificultăți sau aveți nevoie de suport, nu ezitați să ne contactați pentru asistență la e-mailul: office@turism.gov.md 

La București au fost anunțate cine sunt câștigătorii „Destinația Anului în Republica Moldova”, unul din cele mai importante evenimente din domeniul turismului

Ieri, 21 mai, la București, a avut loc unul din cele mai importante evenimente din domeniul turismului: „Gala Destinatia Anului 2024”.



Anul acesta, pentru prima dată, reprezentanți ai Republicii Moldova au avut oportunitatea de a participa și de a concura în cadrul competiției alături de destinațiile din România. 

În urma celei de-a doua etape de jurizare, satul Valeni din raionul Cahul a fost desemnat marele câștigător al distincției speciale „Destinația Anului în Republica Moldova”, iar Lunca Prutului de Jos fiind distinsă la categoria „Cea mai bună promovare”, locul II.




Totodată, a fost organizată Conferința Internațională „Destinații Vizionare”, dedicată marketingului de destinație, în cadrul căreia, reprezentații Ministerului Culturii și Oficiul Național al Turismului al Republicii, au discutat despre misiunea, structura și finanțarea IP ONT, care reprezintă un instrument de marketing și promovare a țării.



Participarea la cele două evenimente de astăzi contribuie substanțial la creșterea vizibilității Republicii Moldova ca destinația turistică, la promovarea obiectivelor și a produselor turistice pe piața din România, care este una din piețele țintă în atragerea turiștilor.

Evenimentul „Gala Destinatia Anului 2024” a avut loc la Ateneul Român din București