Personalități marcante a Raionulu Ungheni

vineri, 17 ianuarie 2014

Muncă tipic românească: gazoductul Iași-Ungheni, gata doar în declarații

Lucrările la proiectul magistralei de gaz metan între România şi Republica Moldova sunt departe de finalizare. Dacă pe partea românească gazoductul e finalizat în proporţie de 98%, în partea moldovenească nu s-au făcut decât circa jumătate din lucrări, ceea ce blochează şi realizarea tronsonului cel mai dificil, respectiv străpungerea pe sub Prut.
Optimismul arătat de premierul Victor Ponta în timpul scandalului iscat de inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iaşi – Ungheni, a cărui panglică promitea s-o taie în decembrie 2013, s-a dovedit a nu avea corespondenţă în realitate. Magistrala în lungime de 43 de kilometri, care ar trebui să reducă dependenţa Republicii Moldova de gazul metan cumpărat din spaţiul ex-sovietic, este departe de a fi funcţională, deşi şeful Guvernului declara în septembrie 2013 că lucrările vor fi terminate până la finalul anului precedent. Mai mult, reprezentantul Guvernului la Iaşi estimează că gazoductul nu va putea fi dat în folosinţă mai devreme de primavara acestui an.
Continuarea articoulului îl citiți accesînd http://adevarul.ro/locale/iasi/gazoduct-ponta-1_52cbbf03c7b855ff5645a79c/index.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu