Personalități marcante a Raionulu Ungheni

sâmbătă, 23 iulie 2016

Oraşul Ungheni s-a înfrăţit cu localitatea Joniskis din Lituania

O delegaţie a Primăriei oraşului Ungheni în frunte cu viceprimarul Cristofor Codreanu s-a deplasat recent în Lituania unde a semnat un acord de colaborare cu administrația oraşului Joniskis. Acordul prevede promovarea şi dezvoltarea parteneriatelor în domeniile culturii, educaţiei, sportului, artei, turismului ş. a. Totodată, părţile preconizează să facă schimb de experienţă între tineri şi specialişti din administraţia publică locală.
“Oraşul Ungheni este cel mai tînăr frate al nostru. Este o bucurie că într-un termen scurt de numai trei ani am
reuşit să stabilim relaţii strînse de cooperare”, a menţionat la ceremonia de semnare a acordului Gediminas Čepulis, primarul de Joniskis.

Solicitat de MOLDPRES, viceprimarul oraşului Ungheni, Eduard Balan, a precizat că pe parcursul ultimilor ani primăria a încheiat mai multe acorduri de înfrăţire cu diferite unităţi-administrative din lume. “Astăzi colaborăm cu 11 oraşe. Totodată, am întreprins mai multe acţiuni pentru stabilirea legăturilor de înfrăţire cu oraşele Iaşi şi Cluj din România. Sperăm ca deja în toamna curentă aceste înţelegeri să fie realizate”, a punctat Eduard Balan.

În altă ordine de idei, viceprimarul a menţionat că aceste acorduri au o mare valoare şi importanţă pentru dezvoltarea oraşului Ungheni. “Aproape 99% din înfrăţiri sînt bazate pe proiecte comune care au contribuit în primul rînd la dezvoltarea durabilă a infrastructurii. Totodată, tinerii din Ungheni au avut posibilitatea să participe la multe programe internaţionale, ducînd faima localităţii de baştină departe peste hotarele R. Moldova”, a subliniat sursa citată.

Sursa: Grubîi, L. Oraşul Ungheni s-a înfrăţit cu localitatea Joniskis din Lituania [online] [citat 23.07.2016]. Disponibil : http://www.moldpres.md/news/2016/07/20/16005854 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu