Personalități marcante a Raionulu Ungheni

marți, 25 august 2015

Artista din R. Moldova aleasă să ilustreze cărți la „Amazon”

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință la Aliona Bereghici, originară din Ungheni, care lucrează pentru „Amazon”. O lucrare cu care se mândrește este ilustrația de pe coperțile unei cărți pentru copii scrise de renumitul romancier columbian Gabriel García Márquez.

A desenat din copilărie, a studiat la o Facultate de Arte în R. Moldova și a fost aleasă de „Amazon” pentru a ilustra o carte. Este vorba de Aliona Bereghici, artista care transpune lumea copiilor în desen, ilustrând zeci de cărți pentru copii din diverse țări ale lumii.
Ilustratoarea provine din lunca Prutului, satul Zagarancea, raionul Ungheni, dar de la 16 ani locuiește în Chișinău. Acest fapt însă nu o împiedică să colaboreze cu editori din alte țări. Artista a activat ca ilustrator la mai multe studiouri, după care a decis să fie freelancer.

Aleasă de pe un site de profil
Pe moment are cinci cărți publicate, dintre care doar una în R. Moldova. Este vorba de „Abecedar pentru cei mici”, realizat în colaborare cu Georgeta Voinovan. Celelalte au fost realizate cu editori străini din Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA.
Cea mai recentă carte pe care a ilustrat-o artista este „The sky painter”, un proiect al „Amazon Publishing”. „Lucrez demult cu clienții străini. „Amazon” a reprezentat un următor editor și chiar unul minunat. Am fost aleasă de pe un site de profil și așa am început să lucrăm împreună”, povestește ilustratoarea. Articolul în întregime îl puteți citi aici.

Sursa: Bortă, Victoria. Artista din R. Moldova aleasă să ilustreze cărți la „Amazon” [resursă electronică] [online]. [citat 25.08.2015]. Disponibil : http://ziarulnational.md/ilustratie-artista-aleasa-sa-ilustreze-carti-la-amazon/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu