Personalități marcante a Raionulu Ungheni

marți, 10 noiembrie 2015

Regele Arabiei Saudite va calca pe covoare moldovenesti!

Recomand spre lectură un reportaj despre comanda unui lot impresionant de covoare produse în Ungheni, comandate pentru Curtea regelui saudit din orașul Jeddah.
Covoarele moldovenești au ajuns deja în Orientul Mijlociu, iar în scurt timp ele vor fi și așternute. Cît de lung este drumul de la Ungheni pînă în Arabia Saudită și cum s-a făcut legătura între o casă regală și o fabrică de covoare moldovenești, vedeți în reportaj.
S-ar fi gîndit Aladin vreodată că în locul covoarelor orientale pe tărîmul său vor apărea cele moldovenești? Ce-i drept, ale noastre nu sunt zburătoare, dar iată că au zburat de la Ungheni pînă în orașul Jeddah. Acesta este palatul regal al regelui Arabiei Saudite în care deja au ajuns covoarele moldovenești cu o suprafață de 22 mii de metri patrați, adică aproximativ cît 3 terenuri de fotbal sau cît un sat de mărime medie din Moldova.
Nicolas Nicula, patronul Fabricii de covoare afirmă precum că „A comandat o companie de Spania, furnizor principal de marmură pentru palatul acesta. De multe ori nici nu știm destinatarul comenzilor noastre, în acest caz sigur la o comanda de un milion de dolari, clar că cunoșteam unde se vor duce.”
Compania moldovenească a fost aleasă pentru ca s-a angajat să livreze covoarele într-un timp extrem de scurt. Tot Nicolas Nicula, patronul Fabricii de covoare  afirmă că „21 de zile în care să producem 22 mii de mp și să o livrăm. Sunt o mie de producători de covoare, dar era foarte clar că nimeni nu a putut în termenul acesta să producă.” La fabrica din Ungheni s-a muncit în regim alert în cele 21 de zile pentru ca să se reușească, însă efortul suplimentar le-a priit, afirmă patronul.
„Dar a fost benefic pentru că noi astăzi suntem într-o situație, într-un sezon în care nu prea vin comenzi, plus situația din Rusia, Ucraina a afectat vînzările destul de mult” afirmă Nicolas Nicula, patronul Fabricii de covoare. 
Se pare că arabii, experți în ale covoarelor, nu au cerut ceva foarte sofisticat. „Era, în primul rînd, o caracteristică tehnică specială, densitatea, înălțimea și greutatea, și practic nimic deosebit. Am făcut după specificația lor, am trimis monstra, ei au aprobat-o și atît” afirmă Nicolas Nicula, patronul Fabricii de covoare. 
Acum, patronul fabricii este decis să mearga să vadă cu ochii lui cum s-au așternut covoarele la curtea regală. Nicolas Nicula, patronul Fabricii de covoare afirmă precum că: „Pe mine mă interesează calitatea finală plus că este o poartă pe care am deschis-o, totuși o comandă atît de mare executată este un plus la numele nostru.”


Sursa: Regele Arabiei Saudite va calca pe covoare moldovenesti! [online] [citat 10.11.2015]. Disponibil : http://protv.md/stiri/actualitate/regele-arabiei-saudite-va-calca-pe-covoare-moldovenesti-un-lot---980391.html 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu