Personalități marcante a Raionulu Ungheni

joi, 4 iulie 2013

Soleanca unei unghenence a cucerit juriul de la MasterChef


Moldoveanca Marcela Ghita, originară din Ungheni, a reușit să cucerească juriul de la MasterChef după ce a gătit o ciorbă rusească, „soleanca”, în timp ce cânta o melodie în limba rusă, notează UNIMEDIA.
I s-au tăiat picioarele când a ajuns în faţa celor trei juraţi. Aceştia au întrebat-o ce cântă, iar ungheneanca le-a tradus versurile. Apoi, a pregătit ciorba. De data aceasta a cântat pentru că i-au cerut cei trei chefi.
Când fiecare a trecut pe la masă pentru a gusta, fata a fost copleşită de emoţii. Dar atât ciorba, cât şi purtarea ei i-au fermecat pe juraţi. Toţi i-au spus "DA", iar Marcela a obţinut şorţul. Plină de emoţii pozitive, moldoveanca a început să plângă şi s-a dus glonţ către juraţi, pentru a le mulţumi.
„Am făcut-o pentru mama mea, pentru a-i demonstra că ştiu să gătesc", a spus Marcela.
Tânăra din Republica Moldova este stabilită în Bacău, România. Marcela a terminat Medicina Veterinară.
Reţeta Marcelei:
Ingrediente
piper, sare, pătrunjel, 100g smântână grăsime 20%, 1 cutie măsline negre fără sâmburi, 1 lămâie, 150g salam uscat, 150g salam afumat, 150g carne de vită (muşchi afumat), 150g carne de porc (muşchi afumat), 3 roşii medii, 1 ceapă roşie medie, 4 castraveţi muraţi, 2 litri apă
Metodă de preparare
Soleancă de la Marcela Ghita
Se taie castraveţii julien şi se adaugă în 2 litri de apă, se pun la fiert 10 minute. Ceapa se căleşte în tigaie până devine transparentă, după care se adaugă roşiile şi se mai lasă 2-3 minute. Apoi, se adaugă în castron alături de castraveţi.
Se mai lasă la fiert 5 minute şi se adaugă mezelurile tăiate, se amestecă şi se lasă la fiert pentru 15 minute. La final se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pătrunjelul şi se opreşte aragazul.
La servire în fiecare farfurie se adaugă o felie de lămâie, câteva măsline şi pătrunjel tocat. La dorinţă se adaugă şi câte o lingură de smântână.

Sursa: http://www.ungheni.tv/ro/stiri/divertisment/168/Soleanca-unei-unghenence-a-cucerit--juriul-de-la-MasterChef.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu