Personalități marcante a Raionulu Ungheni

joi, 29 octombrie 2015

Un frate francez pentru orașul Ungheni

În scurt timp orașul Ungheni s-ar putea înfrăți cu un oraș din Franța – Andrézieux-Bouthéon, o comună în departamentul Loire din sud-estul Franței. Cu acest scop, o delegație din acest oraș s-a aflat, în zilele de 23-24 octombrie, în Ungheni pentru o vizită de studiu. În această scurtă perioadă de timp, reprezentanții delegației – Martine Crawford, viceprimarul orașului Andrézieux-Bouthéon și Jean-Noel Cancade, președintele asociației „Prietenii Moldovei din Rhone-Alpes-Auvergne”, au reușit să viziteze mai multe locuri de importanță din orașul Ungheni, printre care Muzeul de Istorie și Etnografie, fabrica de covoare, centrul pentru copii cu dizabilități „Casa pentru toți”, podul de pe calea ferată proiectat de renumitul lor concetățean Gustave Eiffel. Ei au reușit să asiste și la o lecție de limbă franceză la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. Francezii au rămas profund impresionați de ospitalitatea unghenenilor, de procesele industriale dezvoltate, dar mai ales de nivelul de cunoaștere a limbii și culturii franceze.

În cadrul întrevederii delegației franceze cu primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros și consilierii locali, au fost discutate avantajele eventualei înfrățiri între orașe. Martine Crawforde, viceprimarul orașului Andrézieux-Bouthéon și-a exprimat fascinația și bucuria că a avut onoarea de a cunoaște un oraș atît de frumos precum orașul Ungheni. „Misiunea noastră în Republica Mooldova a fost de a alege un oraș cu care să stabilim relații de înfrățire. Mă bucur foarte mult că am ales orașul Ungheni pentru îndeplinirea acestei misiuni”, a menționat Martine Crawford. Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros a răspuns afirmînd „Primim cu foarte multă căldură intențiile de a face această cooperare”. Jean-Noel Cancade, președintele asociației „Prietenii Moldovei din Rhone-Alpes-Auvergne”, la rîndul său a afirmat „Asocierea dintre aceste orașe va fi una de success deoarece, am observant că orașul Ungheni, la fel ca orașul Andrézieux-Bouthéon, se caracterizează printr-un dinamism de dezvoltare destul de ridicat”.

Varianta video o puteți viziona aici.

Sursa: Un frate francez pentru orașul Ungheni [online]. [citat 29.10.2015]. Disponibil : http://ungheni.md/ora%C8%99ul-ungheni-e-pe-cale-de-a-se-%C3%AEnfr%C4%83%C5%A3i-cu-un-ora%C5%9F-din-fran%C5%A3a-video/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu