Personalități marcante a Raionulu Ungheni

duminică, 25 august 2013

Prima “rîndunică” a Taberei de Scultpură


La începutul săptămînii curente, în scuarul “Grigore Vieru” din centrul Ungheniului a fost instalată prima sculptură realizată în cadrul ediţiei a cincea a Taberei de Sculptură.  Este vorba de “Familia” aparţinînd lui Dumitru Verdianu, sculptor originar din Ungheni, stabilit cu traiul, de 20 de ani, la Viena, Austria. Este cetățean de onoare al orașului Ungheni, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Rusia, Moldova și Austria. Are în palmares numeroase premii și distincții, cea mai recentă fiind medalia de aur pentru sculptură, premiu acordat în anul 2008 de către ”Le Monde de la Culture et des Arts”, Cannes, Franța.
“Anul acesta, am venit la Ungheni cu familia, cu ambii copii. Ei au avut initiativa şi au dorit să fac acum şi aici o sculptura numita “Familia”, în care să se regăsească ambii. Le-am îndeplinit dorinţa, aşa că lucrarea mea are carectaristici “autoportretice”, dacă pot să mă exprim aşa”, a explicat artistul.
Pentru că avea şi alte obligaţiuni, Dumitru Verdianu a făcut tot posibilul să-şi realizeze sculptura în termeni optimi. Pe 30 iulie, dînsul a luat calea aerului înapoi spre Viena.
Tabăra de sculptură din Ungheni se află deja la ediţia a cincea. Ea va dura pînă la 6 august. Se planifică instalarea încă a 16 sculpturi pe lîngă cele 33 deja existente.



Sursa: http://ungheni.md/prima-%E2%80%9Cr%C3%AEndunic%C4%83%E2%80%9D-a-taberei-de-scultpur%C4%83/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu