Personalități marcante a Raionulu Ungheni

miercuri, 7 august 2013

A fost lansat un volum despre înfrăţirea oraşului Ungheni cu oraşul portughez Cascais


Acordul de înfrăţire şi colaborare dintre Ungheni şi oraşul portughez Cascais îşi găseşte oglindirea în proaspătul volum „Tratado Internacional de Cascais”, o sinteză a întâlnirilor oraşelor înfrăţite a localităţii Cascais, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză.
Cartea include şi un eseu despre orașul Ungheni, în care este prezentat profilul economic, social şi cultural al localității.
În prefaţa volumului „Tratado Internacional de Cascais”, Carlos Carreiras, preşedintele Camerei Municipale Cascais, menţionează că întâlnirea de acum un an reprezintă spiritul şi tradiţia Cascais-ului, deoarece a fost întotdeauna un oraş al braţelor deschise către lume. Un oraş, de unde au pornit şi pe unde au trecut marinarii pentru a da lumii alte lumi noi. Un oraş al solidarităţii, care i-a primit la sânul său pe cei ce se aflau în căutarea unui far al libertăţii când Europa era în furtună. Un oraş, în care s-a izvodit şi s-a format spiritul Portugaliei”, opinează Carreiras.
Acordul de înfrăţire şi cooperare între cele două localităţi a fost semnat acum un an, în cadrul primei întâlniri a oraşelor înfrăţite. Semnatarii acordului sunt Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, şi omologul său portughez, Carlos Carreiras.

Sursa: http://www.trm.md/ro/moldovenii-in-lume/a-fost-lansat-un-volum-despre-infratirea-orasului-ungheni-cu-orasul-portughez-cascais/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu