Personalități marcante a Raionulu Ungheni

marți, 27 august 2013

Zi istorică! Au început lucrările de construcție a Gazoductului Iași-Ungheni


Zi istorică! Astăzi, 27 august, au demarat lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni. La eveniment au participat sute de oameni care purtau drapelele Republicii Moldova şi ale Uniunii Europene, dar şi prim-miniştrii României şi Republicii Moldova, Victor Ponta şi Iurie Leancă, dar şi Comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger .
„Odată cu darea în exploatare a gazoductului Ungheni-Iaşi, planificată pentru anul viitor, vom avea o cale adițională de import a gazelor naturale”, a declarat Iurie Leancă.
În acelaşi context, Victor Ponta a menţionat că toţi cei responsabili l-au asigurat că proiectul va fi finalizat la timp – până la sfârşitul anului, iar „la anul va fi dat în funcţiune”.
Și Comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, a declarat în fața cetățenilor adunați la acest eveniment că Gazoductul are o importanță strategică pentru ambele țări. „Integrarea Republicii Moldova la piața gazelor europene nu se oprește aici. Cea de-a două etapă înseamnă modernizarea infrastructurii și prevede ca gazele europene să ajungă și în capitala Republicii Moldova. Comisia Europeană este dispusă să sprijine financiar diverse proiecte de interconexiune dintre Republica Moldova și România”, a menţionat acesta.
Menţionăm că la 8 august curent a fost semnat contractul de grant în valoare de 7 milioane Euro, finanțat de Uniunea Europeană, dintre Autoritatea de Management a Programului Operaţional Comun România-Moldova-Ucraina 2007-2013 şi Agenţia Naţională a Resurselor Minerale din România pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni. Republicii Moldova îi revin 3 milioane de Euro pentru interconectarea reţelelor de gaze.


Moldova.ORG preluat de http://economie.moldova.org/news/zi-istoric-au-nceput-lucrrile-de-construcie-a-gazoductului-iaiungheni-238531-rom.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu