Personalități marcante a Raionulu Ungheni

marți, 26 ianuarie 2016

Bibliotecarele din Ungheni își doresc modernizarea activității bibliotecilor publice

Recomandăm spre lectură un articol ce face referință vizita de studiu în orașul Brașov, România a șase bibliotecare din raionul Ungheni.

Au plecat la Brașov pentru a-și consolida cunoștințele în domeniul biblioteconomiei. Este vorba de șase bibliotecare de la Biblioteca publică ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, dar și din satele Costuleni, Cetireni și Alexeevca.
Dînsele s-au aflat într-o vizită de studiu la Biblioteca judeţeană ”George Bariţiu” din Brașov, au vizitat și alte biblioteci publice brașovene. ”Am fost pentru a ne consolida cunoştinţelor şi a prelua din experienţa avansată privind modernizarea activității bibliotecilor publice”, a specificat Aliona Manciu, șefă de serviciu la biblioteca din Ungheni.
La Brașov, unghenencele au vorbit despre serviciile implementate în bibliotecile noastre, au făcut schimb de adrese şi notiţe cu idei utile pentru oricare bibliotecă, fie că se află la Brașov sau la Ungheni.
„Nu există o mare diferenţă în activitatea biblioteconomică de la noi și de la ei. La capitolul tehnologii moderne, sigur că în România sînt mai avansaţi, fondul de documente e mai mare, serviciile – bine puse la punct. Multe dintre servicii iau naştere şi se dezvoltă reieșind din necesităţile utilizatorilor și, în consecință, tot mai mulți cetățeni pășesc pragul bibliotecilor, ceea ce la noi, deocamdată, nu există”, a menționat Ala Macaru, director adjunct al bibliotecii ”Dimitrie Cantemir”.
Mergînd la Brașov, bibliotecarele din Ungheni și-au propus să preia din experienţa colegelor de peste Prut privind crearea poveştilor digitale. ”Ni s-au prezentat unele poveşti, am discutat cu bibliotecarele care au încercat să creeze filmuleţe. Ne-au fost oferite chiar, în format electronic, materiale la acest subiect”, povestește Aliona Manciu.
Vizita la Brașov a fost posibilă suportului financiar, acordat de către Novateca, prin programul ”Burse de călătorie pentru bibliotecari”.

Sursa: JUNGHIETU, Natalia. La Brașov după cunoștințe. Bibliotecarele din Ungheni își doresc modernizarea activității bibliotecilor publice [online] [citat 26.01.2016]. Disponibil : http://www.expresul.com/2016/01/25/la-brasov-dupa-cunostinte-bibliotecarele-din-ungheni-isi-doresc-modernizarea-activitatii-bibliotecilor-publice/
Sursa imaginii: bprungheni.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu